Aankoop woning

Heeft u er wel eens bij stil gestaan om uw eigen aankoopmakelaar mee te nemen bij de bezichtiging van een woning die u zou willen kopen?

Om de prijs hoeft u het zeker niet te laten! De kosten voor de volledige aankoop begeleiding van  Makelaar Kooitje zijn: vanaf € 2.272,72 exclusief Btw.

GESPECIALISEERD AANKOOPMAKELAAR
VBO Makelaar Kooitje is gespecialiseerd aankoopmakelaar van woningen in de regio 'Leiden' en de 'Duin- en Bollenstreek' wij begeleiden uw aankoop van een woning op een persoonlijke manier. Uw woning kopen met de Aankoop Diensten van VBO Makelaar Kooitje: Succesvol en Voordelig!

Door de komst van internet is de huizenmarkt voldoende transparant geworden. Voor het zoeken van een geschikte woning is het dan ook niet noodzakelijk om een makelaar in te schakelen. Op internet zijn inmiddels diverse mogelijkheden om een woning te vinden. Kijk voor handige zoektips op Links van deze website. Een zoekopdracht plaatsen bij makelaars die woningen verkopen kan overigens ook nog steeds.

Toch is een woning kopen echt moeilijker dan u denkt! Tijdens het aankooptraject van een woning komen er veel zaken op u af. Veel beslissingen moet u pas tijdens het aankooptraject nemen. Vaak moeten er in korte tijd een aantal belangrijke beslissingen worden genomen. U krijgt te maken met vragen als:"Hoe reëel is de vraagprijs?". "Moet ik een bouwkundige keuring laten uitvoeren". "Welk bod zal ik gaan doen?" en "Wanneer ga ik mijn eigen woning te koop aanbieden?"

Kortom, kennis van zaken is hierbij van groot belang!

De stappen bij het kopen van uw woning
U overweegt een woning te kopen. Hoe pakt u dit aan? In een aantal stappen leggen wij u uit hoe we u kunnen begeleiden bij dit koopproces. Een huis koopt u namelijk niet elke dag. Daarom is het belangrijk om, daar waar nodig, ondersteunt te worden door VBO Makelaar Kooitje.

Stap 1: Uw woonwensen bepalen en kennismaken.

Voordat u op zoek gaat naar een woning, is het uiteraard belangrijk om na te gaan wat precies uw woonwensen zijn. Waar wilt u gaan wonen? Bent u op zoek naar een drukke woonwijk die centraal ligt, of misschien naar een rustige kindvriendelijke (nieuwbouw) woonwijk. VBO Makelaar Kooitje is bekend met de lokale markt. Dergelijke keuzes kunnen wij niet voor u maken, maar we kunnen u uiteraard wel met onze ervaring en kennis van de lokale woningmarkt ondersteunen bij uw zoektocht. Wij zijn op de hoogte van wat er in de lokale woningmarkt speelt. Wat voor soort mensen wonen er, wat zijn de faciliteiten in de directe omgeving, hoe zit het met de bereikbaarheid, wat zijn de toekomstige plannen voor de woonwijk? Allemaal vragen waar we u een antwoord op kunnen geven. Handig, zeker als u niet uit de buurt komt. Daarnaast spelen ook nog de specifieke woonwensen aan uw toekomstige woning een rol. Wat is uw woondoel? Wilt u een tuin, garage, bestaande bouw of nieuwbouw? Hoeveel (slaap)kamers heeft u nodig en hoe groot moet de woning eigenlijk zijn? De eerste stap is een persoonlijke kennismaking met VBO Makelaar Kooitje. Miranda Speelman en Ronald Kooitje helpen u graag verder. U kunt contact met ons opnemen voor het maken van een vrijblijvende kennismakingsafspraak. Afhankelijk van wat u prettiger vindt, komt Miranda Speelman of Ronald Kooitje bij u thuis langs. Eventueel kan dan ook gelijk het te verkopen huis te bekeken worden, of u kunt natuurlijk ook bij ons op kantoor langs komen.

Stap 2: Bepalen van de maximale koopsom.

Het is goed om een woning in gedachten te hebben, maar net zo belangrijk is hoeveel u bereid bent om voor die woning te betalen. Daarom is het aan te raden om bij onze hypotheekadviseur van Otto Advies langs te gaan om u vrijblijvend te laten informeren over uw mogelijkheden om een woning te financieren. Op deze manier weet u direct hoe ver u kunt en wilt gaan om uw woning te financieren. Maximale hypotheek? Uw maximale hypotheek is van veel factoren afhankelijk. Is er sprake van inbreng van eigen middelen? Is er sprake van overwaarde met betrekking tot de te verkopen woning? Zijn er andere financiële verplichtingen zoals een lening of alimentatie? Kortom, wilt u zekerheid over het bedrag wat u maximaal kunt bieden op de aan te kopen woning? Vraag ons naar uw mogelijkheden!

Stap 3: Zoeken naar uw woning.

Als uw woonwensen en financiële mogelijkheden duidelijk en helder zijn kan er gericht gezocht worden naar uw woning. Voor een goed over zicht van al het beschikbare woningaanbod in de regio kunt u op internet terecht op diverse websites onder andere: www.vbo.nl, www.funda.nl en www.jaap.nl. Op deze websites staat een zeer uitgebreid aanbod van woningen in uw regio. Ook kunt u de websites van de plaatselijke makelaars eens bezoeken. Daarnaast kunt u natuurlijk ook in de plaatselijke (woon)kranten zoeken of rondrijden in de woonwijk waar u wilt gaan wonen, op zoek naar een te koop bord.

Stap 4: Bezichtigen.

Het is zover! U heeft een geschikte woning gevonden. Door middel van een bezichtiging komt u er snel achter of deze woning ook daadwerkelijk is wat u zoekt en of de woning voldoet aan al uw wensen. Tijdens een bezichtiging zijn er een aantal aandachtspunten waar u op zou moeten letten. Professionele ondersteuning tijdens uw bezichtiging. VBO Makelaar Kooitje kijkt als aankopend makelaar tijdens de bezichtiging objectief en kritisch mee. Na afloop van de bezichtiging overleggen we onze bevindingen.

Stap 5: Waardebepaling.

Samen met VBO Makelaar Kooitje besluit u of u na de bezichtiging een bieding zou willen doen op de woning. Op basis van onze ervaring,  plaatselijke marktkennis en de objectieve, nauwkeurige en betrouwbare informatie van CALCASA wordt de minimale en maximale koopsom met elkaar besproken.  Verder wordt er onder andere gekeken hoe het bestemmingsplan eruit ziet, of er een bouwkundig rapport moet worden opgesteld, of er sprake is van verontreinigde grond en/ of de Vereniging van Eigenaren actief is. Kortom, er wordt een waardebepaling van de woning gemaakt. U besluit uiteindelijk of u in onderhandeling wilt gaan.

Stap 6: Onderhandelingen

Waarschijnlijk zijn de onderhandelingen de spannendste momenten bij de aankoop van een woning. Het gaat er uiteindelijk om dat u en de verkopende partij het eens worden over de koopsom, de opleverdatum en de overige voorwaarden zoals het financieel voorbehoud, bouwkundige keuring of een woonvergunning.

Stap 7: Koopovereenkomst

In de koopovereenkomst worden de resultaten van de mondelinge onderhandelingen schriftelijk vastgelegd. Als eerste de koopsom, maar ook de leveringsvoorwaarden, lijst van roerende zaken en de ontbindende voorwaarden. Als koper is het belangrijk goed na te denken over deze ontbindende voorwaarden. De belangrijkste, en meest voorkomende, ontbindende voorwaarden zijn: Voorbehoud van financiering, Voorbehoud van Nationale Hypotheek Garantie, Voorbehoud van bouwkundig onderzoek, Voorbehoud van taxatie, Voorbehoud van bodemonderzoek, Voorbehoud van woonvergunning in de gemeente. Het is mogelijk om binnen drie dagen zonder opgaaf van reden de koop te ontbinden. Na deze 3 dagen bedenktijd is het alleen mogelijk om de koopovereenkomst aan de hand van de vooraf opgestelde ontbindende voorwaarden te laten ontbinden. Indien koper of verkoper buiten deze ontbindende voorwaarden om niet aan zijn verplichtingen voldoet dient er een boete betaald te worden, meestal 10 % van de koopsom is. De koopovereenkomst wordt in de regel door de makelaar van de verkopende partij opgesteld. VBO Makelaar Kooitje controleert de koopovereenkomst. Op deze manier kunt u uiteindelijk zonder zorgen uw handtekening zetten!

Stap 8: Overdracht

De officiële notariële overdracht is voor u als koper een belangrijk moment, u krijgt de sleutels overhandigd van uw nieuwe woning! Voorafgaand aan deze notariële overdracht is er eerst de eindinspectie van de woning. Tijdens de eindinspectie wordt er gecontroleerd of de woning op de afgesproken manier wordt geleverd, ook is dit het moment op de meterstanden op te nemen.


Wilt u meer informatie of een vrijblijvende afspraak? Vul dan het contactformulier op deze website in!


Contact opnemen

U kunt onderstaand formulier vrijblijvend invullen, wij zullen dan zo snel mogelijk contact met u opnemen.